Krumpach Erzsébet

1965-ben születtem Budapesten. Agrármérnök diplomát szereztem, majd az elkövetkező években négy gyermekem mellett az anyai feladatok kötöttek le.

A növények szeretete kisgyermek koromtól elkísért. Örömmel játszottam Nagymamám gyümölcsös – veteményes kertjében, majd segítettem a családomnak a kisgazdaságunkban a paradicsom termesztésben. Felnőtt pályafutásom nagy részében a dísznövények játszották a fő szerepet, ezek termesztésében és  kereskedelmében egyaránt volt részem.

Az egészséges táplálkozás iránti érdeklődésemmel párhuzamosan nyílt ki a szemem arra, hogy valójában az ami a talajjal és a növényekkel a nagyüzemi termesztés során történik az senkinek nem jó. A teljes élővilág és benne az ember is fokozott veszélynek van kitéve általa.

Saját bio konyhakerti gyakorlati tapasztalataimat A bőség kertje című könyvemben meg is osztottam. A könyvvel elsősorban a konyhakertet művelőket szólítottam meg egyszerű nyelvezettel, annak érdekében, hogy minél egészségesebb táplálékot termeljenek a ház körüli kertekben. A könyv ezidáig több mint 4000 példányban kelt el.

A környezettudatosságot, a talaj és a növények ismeretét, csakúgy mint termesztésüket legjobb gyermekkorban megtanulni. Sajnos az a tudás amely régen természetes volt és nagyanyáról unokákra szállt, ma már a természettől elszakadt ember számára idegen. Hogyan éljünk összhangban a természettel, ez a legfőbb kérdés. A gyerekek azok, akiknek mesésen, játszva kerülhet be ismét az életükbe a környezettudatosság, ami életünk és egészségünk alapja. A Cserfes Rózi az erdőben c. mesekönyv ezen a gondolatok közepette született.

.